La nivelul judeţului Prahova, în data de 08 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 76 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare şi, implicit, evidenţa DSP-ului, au ieşit 15 persoane şi au intrat alte 11. În carantină instituţionalizată se află 266 de persoane.

 

De la începutul epidemiei şi până în prezent, dintre cei 73 de prahoveni diagnosticaţi cu noul coronavirus, patru au decedat, 47 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi, iar 23 se află internaţi. Dintre aceştia, trei sunt în stare gravă, fiind internaţi la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde sunt ventilaţi mecanic.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi au acţionat pentru verificarea persoanelor aflate în evidenţe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locaţiilor de carantinare, fluidizarea circulaţiei rutiere, dar şi în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât şi o serie de agenţi economici.

În cursul zilei de 06 mai, au fost realizate controale la 27 de agenţi economici din Prahova (19 societăţi comerciale, opt PFA), au fost legitimate peste 1400 de persoane şi oprite în trafic aproape 1000 de autoturisme.

În urma acestor acţiuni, au fost aplicate 248 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 143.000 lei. Dintre acestea, opt au fost pentru fapte de natură economică, 194 au fost pentru contravenţii în context, iar 46 au fost date pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în Ordonanţele militare.

 

În urm verificărilor, poliţiştii prahoveni au deschis şi două dosare de cercetare penală pentru şase persoane, care ar fi prezentat oamenilor legii adeverinţe de angajat cu date false. Acest lucru a fost constatat în urma interogării aplicaţiei REGES.

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă solicită cetăţenilor să respecte prevederile Ordonanţelor militare, normele de igienă şi de distanţare socială/fizică recomandate de către specialişti, purtarea măştii în spaţiile publice.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus reprezintă modalitatea cea mai sigură de a ţine sub control răspândirea epidemiei.

 

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.