Situaţie hilară în şedinţa de vineri a Consiliului Local Ploieşti. Protagonistă: Zoia Staicu, consilier local PNL, viitoare aspirantă la funcţia de viceprimar sau de city manager (dacă Andrei Volosevici va câştiga alegerile ).

Venită cu lecţia invăţată de "acasă" pentru a îl critica pe actualul primar liberal Adrian Dobre, penelista a cerut cuvântul şi a întrebat de ce să fie cumpărate autobuzele noi cu fonduri din bugetul local şi nu bani din creditele luate de municipalitate. Acum, stăm şi ne gândim dacă am bani în buzunar şi mă duc să cumpăr un televizor îl plătesc cu cardul de credit ca să adaug şi nişte dobânzi şi comisioane sau plătesc cash? Bine, Primăria Ploieşti nu este buzunarul propriu şi nu se pune problema să ne protejăm de datorii. Sau să gândim ! Că doar vine viitorul primar cu o baghetă magică şi anulează toate datoriile uriaşe făcute în ultimii zece ani.

Situaţia a devenit demnă de comediile cu Luis de Funes în momentul în care preşedintele de şedinţă, George Botez, i-a cerut consilierei PNL să formuleze un amendament, cu punct şi virgulă, pentru a putea fi supus votului Consiliului Local, aşa cum scrie la regulament.

Supriză !!!! După câteva minute de bâlbâieli, consiliera locală nu a fost capabilă să formuleze amendamentul, având replici geniale : “păi să mă ajute cineva din executiv”, “aaaa, propun să...”. Vazand situaţia delicată in care se afla consiliera liberală, Botez acorda o pauză de 10 minute pentru a-i permite Zoiei Staicu să formuleze amendamentul mult dorit. Aleşii PSD au plecat din sală, iar liberala a apelat rapid la.....prietenul telefon mobil, cerând sfaturi. Cui? Nu ştim, dar se poate lesne banui.

După o conversaţie destul de lungă, timp în care a tot notat cu sârg, social democraţii au revenit în sala de şedinţă.

Dar, stupoare: amendamentul nu era încă formulat, iar Zoia Staicu a cerut …prorogarea rectificării bugetare a municipiului Ploieşti…pentru o mai bună refundamentare, lăsând să se înţeleagă faptul că nici după meditaţiile telefonice primite nu poate trece examenul formulării unui amendament! 

Curat, murdar, coane Fănică!

Incidentul s-a repetat câteva minute mai târziu cu un alt ales PNL, Vlad Frusina, care are totuşi scuza că este consilier local doar de câteva luni.

Nici Frusina nu a reuşit să formuleze un amendament concret şi coerent la lista de investiţii care ar urma să fie făcute de Apa Nova în Ploieşti, conform contractului. Doar că interlocutorul de la telefonul tânărului consilier a fost ceva mai inspirat şi i-a dictat să ceară ca toate investiţiile Apei Nova din 2020 să fie direcţionate către canalizarea din Mitică Apostol (lucru care încalcă grav contractul cu Apa Nova şi ar fi dus la mari probleme cu operatorul care asigură furnizarea apei potabile). Evident ca un astfel de amendament urmărea doar să se puncteze la impresia "artistică", deoarece era clar ca este ilegal.

Oricum, războiul dintre primarul Dobre, pe de-o parte şi gruparea Roberta Anastase, pe de altă parte atinge cote din cele mai înalte. Cum Volosevici aşteaptă rezultatul procesului la Înalta Curte, acest razboi devine tot mai interesant ! Dacă Volosevici nu va fi să fie (căile justiţiei sunt complicate), iar Dobre este repudiat, cine va candida din partea PNL? Că din actualii consilieri locali nu sunt mari speranţe! Nu de alta, dar cu cine ar mai discuta ei la telefon dacă unul din ei ar deveni primar?