Acţiune inedită a primarului interimar al Ploieştiului, Cristian Ganea. El a participat, astăzi, la o plimbare cu bicicleta pe Bd Independenţei din Ploieşti, într-o acţiune care se înscrie în seria evenimentelor organizate cu prilejul evenimentului  "Ora Pământului".

"Mulţumesc, tuturor celor care aţi spus da invitaţiei mele de a sărbători pe bicicletă ‪#‎ZiuaPământului‬ având în vedere vremea de afară! M-am simtit foarte bine alături de dumneavoastră şi cred ca e bine să organizam astfel de evenimente în fiecare săptămână! Astăzi am fost putini, data viitoare poate mai mulţi! ", a scris social democratul pe pagina oficială de Facebook.

Reamintim că, tot sâmbătă, 19 martie a.c., în cadrul aceluiaşi eveniment, în intervalul orar 20.30 – 21.30, iluminatul public în zona centrală (Centrul Civic şi Bulevardul Independenţei) va fi oprit.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnaţi nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi şi să-şi schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

În 2013, Ploieştiul a luptat pentru a deveni Capitala Earth Hour, iar competiţia ne-a oferit locul trei. La ediţia din anul 2014, peste 7000 de oraşe din peste 162 de ţări au stins lumina de cu ocazia Earth Hour.