Şeful Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a plecat de la sediul DNA Ploieşti, spunând că are calitatea de inculpat în dosarul vizând fraudarea de fonduri UE pentru proiectul de canalizare de la Comarnic.

În cazul lui Micea Cosma, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, urmând a reveni la sediul DNA săptămâna viitoare pentru a-şi studia dosarul.

În dosarul privind fraudarea fondurilor europene au fost aduşi la sediul DNA Ploieşti şi deputatul Vlad Cosma, dar şi Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta

Mircea Cosma ar trebui să plece mâine în Republica Moldova, pentru a participa la şedinţa comună a Consiliului Judeţean Prahova şi a conducerii Raionului Călăraşi, şedinţă în care cele două entităţi administrative ar urma să se înfrăţească.

Rămâne de văzut dacă procurorii DNA îi vor permite lui Cosma să părăsească ţara.

UPDATE

Procurorii DNA au emis un comunicat de presă, în care anunţă măsura controlului judiciar instituită pentru Mircea şi Vlad Cosma:

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data de 17 februarie 2015, faţă de următorii:

COSMA MIRCEA, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Prahova a unui partid, iar ulterior vicepreşedinte al acelui partid, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:
- sprijinirea unui grup infracţional organizat,
- folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii, pentru sine sau pentru alţii, de bani, bunuri sau foloase necuvenite

COSMA VLAD ALEXANDRU, deputat, (fiul primului menţionat), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de:
- sprijinirea unui grup infracţional organizat,

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul COSMA MIRCEA trebuie să respecte obligaţia de a nu exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.
În plus, inculpaţii COSMA MIRCEA şi COSMA VLAD ALEXANDRU trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a) să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu se apropie de alte persoane nominalizate şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;
f) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;

Inculpaţilor COSMA MIRCEA şi COSMA VLAD ALEXANDRU li se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză, se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Detalii privind starea de fapt descrisă în ordonanţele de reţinere întocmite de procurori urmează a fi date publicităţii într-o comunicare ulterioară, în cursul zilei.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Amintim că cele două persoane, COSMA MIRCEA şi COSMA VLAD ALEXANDRU au fost trimişi în judecată într-un dosar separat instrumentat de procurorii DNA (."