Primarul Andrei Volosevici a venit în faţa consilierilor locali încercând să reinventeze apa caldă şi căutând vinovaţii pentru faptul că ploieştenii vor rămâne fără apă caldă începând cu data de 1 august 2022. Aleşii locali au auzit aceleaşi poveşti ca în conferinţa de presă organizată de edil cu o zi înainte. Au aflat despre contract că este ilegal, că vina este la Consiliul Judeţean, dar şi aceeaşi promisiune că va fi identificată o soluţie iar apă caldă nu va fi oprită. A fost vizibilă adversitatea edilului faţă de reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova, acesta încercând să arunce pisica în curtea instituţiei conduse de Iulian Dumitrescu.

Avocatul George Botez a încercat să îl aducă pe edil în zilele noastre solicitându-i să spună care este soluţia pentru neîntreruperea apei cale şi să lase declaraţiile politice. 

Dar cea care l-a pus pe Andrei Volosevici la zid şi a demonstrat că primarul face doar politică a fost Simona Popescu (PNL), fost ziarist, care tocmai ce citise o declaraţie a directorului Termoficare Prahova SA. Acesta anunţa că nu a reuşit să se înţeleagă cu reprezentanţii autorităţilor locale cărora le propusese închirierea unor cazane din Germania pentru a nu întrerupe apa caldă.

Simona Popescu l-a întrebat pe edil dacă s-a întâlnit cu directorul Termoficare Prahova SA înainte de şedinţa de Consiliu Local. Volosevici a început să se bâlbâie, să spună ca declaraţia e mai veche, un ziarist a anunţat că declaraţia a fost înregistrată cu doar câteva minute înaintea şedinţei de consiliu...Iar în final, la insistenţele consilierei PNL, edilul Ploieştiului a recunoscut că a avut o discuţie cu directorul Termoficare Prahova SA, Mihai Savin. După care s-a ridicat nervos şi a părăsit sala! Am retrăit momentele din faimoasa contruntare de la alegerile prezindenţiale din 2009, când Traian Băsescu l-a întrebat în direct pe Mircea Geoană dacă s-a întâlnit cu Sorin Ovidu Vântu cu o seară înainte...

Concluzia...nici în al 12 lea ceas, Andrei Volosevici nu dovedeşte responsabilitate şi continuă să facă o politică ciudată. Iar atitudinea sa duplicitară, haotică, lasă fără apă caldă nu doar 130.000 de ploieşteni, dar şi spitalele (Judeţean, Maternitatea, Schuller, Spitalul de Pediatrie), creşele, grădiniţele, şi alte instituţii publice.