Viceprimarul Cristian Ganea şi Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, s-au întâlnit, la Bucureşti, cu repezentanţii Regiei Naţionale a Pădurilor, instituţia care se ocupă cu creşterea cailor de rasă în România.

Conform statisticilor în prezent în ţara noastră există aproximativ 3000  de cai de rasă (pus sânge arab şi englez) în 12 herghelii şi 4 depozite de cai de rasă.  Pentru ca aceste animale să poată intra în circuitul competiţional trebuie să participe la curse organizate oficial.

Astfel, Hipodromul din Ploieşti poate deveni locul ideal pentru evaluarea acestor cabaline, evaluare fără de care fără participarea la curse nu pot fi valorificate.

Cristian Ganea le-a propus oficialilor din Regia Naţională a Pădurilor să înfiinţeze, la Ploieşti, Autoritatea Hipică Română. Înfiinţarea unei astfel de instituţii ar însemna o rampă de lansare pentru Hipodromul ploieştean.

Apariţia unei astfel de autorităţi este necesară pentru întocmirea Stud-bookului (Registrul Naţional al cailor trăpaşi- care cuprinde performanţele şi genealogia fiecărui patruped), integrarea desfăşurării curselor din România în cele din UE, întocmirea regulamentelor de desfăşurarea a curselor de trap, omologarea pistelor, organizarea cursurilor pentru obţinerea statutului de antrenor,driver,arbitru.

Demersul lui Cristian Ganea şi a lui Bogdan Toader înseamnă, în primul rând, punerea în valoare a unei investiţii reabilitată cu ajutorul fondurilor europene şi relansarea unei activităţi care a făcut Ploieştiul celebru printre iubitorii fenomenului hipic din România şi din lume.