Municipalitatea vinde un teren intravilan situat în zona Andrei Mureşanu din Ploieşti. Până aici nimic anormal, deşi sursele noastre susţin că terenul este dorit de un apropiat al şefului de la etajul 3 al Palatului Administrativ, personaj foarte cunoscut în fotbalul ploieştean.

Din dorinţa de a uşura misiunea celui care îşi doreşte acest teren, Direcţia Patrimoniu a Primăriei Ploieşti a întocmit un caiet de sarcini demn de ...filmele cu proşti am putea spune, chiar dacă vom fi acuzaţi de toate rele din lume.

Caietul de sarcini cumpărat de un om de afaceri interesat de acest teren este plin de...puncte,puncte...

Deşi pe prima pagină se anunţă că avem de-a face cu o licitaţie publică cu strigare, în caietul de sarcini scrie, negru pe alb, că “ofertele se depun în plic închis până la data de..., orele....” , iar printre altele se specifică şi că “licitaţia va avea loc la data de....”

Nu putem înţelege cum a putut Direcţia Patrimoniu să ofere, contra cost un asemenea …caiet de licitaţii şi credem că celor care au cumpărat documentul respectiv ar trebui să le fie înapoiaţi bani şi eventual oferit gratuit caietul de sarcini correct.

Dacă până acum funcţionarii publici găseau drept scuză salariile foarte mici din administraţie, de la majorarea salarială de anul trecut această scuză a cam dispărut, iar angajaţii municipalităţii ar trebui să demonstreze că merită fiecare leuţ primit pentru …munca prestată în folosul ploieştenilor plătitori de taxe şi impozite.

Solicităm public primarului Adrian Dobre să îi sancţioneze pe cei vinovaţi de vânzarea unui asemenea document oficial şi să ia măsuri pentru ca suspiciunea de licitaţie aranjată să dispară nu doar în ceea ce priveşte această licitaţie, ci în legătură cu toate licitaţiile organizate de muncipalitate!