În plin scandal al diplomelor Cambridge apreciate de Ministerul Educaţiei ca suficiente pentru a „împuşca” un 10 pe linie ( oral şi scris ) la examenul de constituire a claselor a V-a cu predare intensivă în limba engleză, Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti a decis azi că diplomele Cambridge vor fi echivalate cu nota 10 doar pentru proba orală.

Potrivit hotărârii Consiliului de Administraţie al ISJ Prahova din data de 09.06.2015, comunicată colegiilor din judeţul Prahova, urma ca aceste diplome să fie echivalate cu nota 10 doar la proba orală, proba scrisă urmând  a fi susţinută de toţi candidaţii, cu sau fără aceste diplome. Ulterior, pe baza unei scrisori a ministerului răstălmăcita de conducerea ISJ Prahova, s-a comunicat că cei cu diplome „Cambridge” să fie consideraţi admişi fără examen, cu nota 10!  Această modificare a poziţiei ISJ nu a putut fi luată în considerare deoarece Hotărârea Consiliului de Administraţie din data de 09.06.2015 nu a fost niciodată modificată sau revocata!

Da, confirm! La Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti se va ţine examen de admitere la clasele a V-a cu predare intensivă în limba engleză, ponderea probei orale fiind de 30%, iar a celei scrise de 70% din nota finală. Este o hotărâre logică şi de bun simţ care dă tuturor copiilor posibilitatea de a ajunge în aceste clase, indiferent de nivelul economic al familiei din care provine. Dacă am fi admis un alt punct de vedere am fi discriminat tinerii cu posibilităţi financiare reduse şi care nu au putut „cumpăra” astfel de diplome. Fie ca cei mai buni să câştige, însă numai după examinarea lor directă de către comisiile de specialitate” , ne-a declarat avocatul Sorin George Botez, consilier local social democrat şi membru al Consiliului de Administraţie de la CNMV.

Reamintim că scandalul diplomelor „Cambridge” a apărut în momentul în care s-a dat posibilitatea celor care deţin o astfel de diploma ca indiferent de nivelul de cunoştinţe dobândit să poată fi declarat admis la clasa V-a cu predare intensivă în limba engleză, fără examen, cu nota 10! Preţul unei astfel de diplome este de 300 de lei.

 Din informaţiile noastre, celelalte colegii din Prahova au stabilit ca cei cu astfel de diplome să fie declaraţi admişi fără examen. Curioasă decizie!