Mădălina Lupea, prefectul judeţului Prahova, a fost demisă de Ludovic Orban. Guvernul nu a desemnat un succesor, atribuţiile de prefect fiind preluate,deocamdată, de subprefectul Emil Drăgănescu.

Lupea face parte dintr-o listă de 30 de prefecţi şi 12 subprefecţi demişi în şedinţa de Guvern din această săptămână.

Mădălina Lupea a fost cel mai bun prefect pe care l-a avut judeţul Prahova de la înfiinţarea instituţiei. A reuşit să modernizeze o instituţie considerată închistată de prahoveni şi să demonstreze că Guvernul chiar are un reprezentant pus pe treabă în judeţ.

A gestionat crize importante din judeţ şi amintim aici doar incendiul izbucnit în Gara Breaza la o garnitură de tren care transporta nitrat de amoniu sau viitura care a omorât patru copii în primăvara acestui an la Sângeru.

”A fost o onoare pentru mine să îndeplinesc pe rând funcţiile de subprefect, subprefect cu atribuţii de prefect şi prefect. A fost o provocare în care am pus interesele cetăţeanului şi ale instituţiei pe primul loc, o experienţă din care am învăţat foarte multe, pentru că Instituţia prefectului are competenţe complexe.
Le mulţumesc colegilor din instituţie care mi-au fost mereu alături şi cu care am lucrat întotdeauna minunat, membrilor Colegiului prefectural, ai comitetului pentru situatii de urgenţă, seniorilor din Comitetul de dialog civic şi membrilor Comitetului de dialog social. Îi mulţumesc domnului subprefect Emil Drăgănescu care mi-a fost alături aproape trei ani.
Le mulţumesc domnilor primari din judeţ, cu care, indiferent de culoarea politică, am colaborat bine pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor.
Totodată mulţumesc presei care a prezentat obiectiv activitatea mea şi a instituţiei, în majoritatea cazurilor. Uşa mea le-a fost deschisă jurnaliştilor în permanenţă pentru că am considerat necesar să fiu transperentă şi am avut încredere în dorinţa lor de a informa corect populaţia.
Astăzi, părăsesc această instituţie şi funcţie, mândră că am putut reprezenta Guvernul României şi interesele cetăţenilor întotdeauna în spiritul legii. Îi urez noului prefect mult succes!”,
a declarat Mădălina Lupea, înainte de a părăsi instituţia pe care a condus-o începând cu ianuarie 2017.

În perioada 2014- 2017, Mădălina Lupea a fost subprefect al judeţului Prahova