Ajuns primar printr-o conjunctură fericită pentru el, dar nefericită pentru Ploieşti, călcând pe cadavrul politic al mult mai apreciatului Andrei Volosevici pe care l-a abandonat la primul colţ, primarul Dobre s-a trezit în situaţia în care, neavând nimic de oferit ploieştenilor, şi-a clădit un mandat pe minciuni şi abuzuri.

Încă din campania electorală - când a vândut gogoşi electoratului cu un spital pe care se angaja să îl facă, dar care până la acest moment nu are stabilită nici locaţia finală - Dobre a apelat la sistemul „copy-paste” pentru a înşela electoratul. Toată lumea ştie că acest intrus politic a folosit imagini luate de pe internet pentru a prezenta un proiect inexistent, preluând fotografia unei unităţi sanitare din Turcia pe care a prezentat-o că fiind parte din proiectul sau.

Acum, după cum scrie ziarul Ştiri de Prahova, în lipsa unor proiecte de anvergură pentru Ploieşti, incapabil să creeze ceva, Dobre anunţă construirea unei Săli de sport la Colegiul Economic Virgil Madgearu din Ploieşti, aflată în stadiu de proiect. Şi, pentru a demonstra „măreaţă realizare” care stă să vină, ilustrează acest anunţ cu o fotografie. Care ar trebui să fie sala de sport ce urmează să se construiască. Însă, jurnaliştii de la Ştiri de Prahova au descoperit că această fotografie se găseşte, şi ea, pe internet, concluzionând că Dobre face ceea ce ştie el cel mai bine : minte !

Multe nu ar mai fi de spus cu privire la acest subiect. Totuşi, trebuie remarcat că în condiţiile în care mai marii PNL Prahova au declarat că şi-au luat mâna după Dobre, fiind o ruşine pentru liberali şi că acesta joacă acum pe „persoană fizică”, ar trebui luate măsuri urgenţe pentru că finalul mandatului Dobre să nu însemne prăbuşirea totală a Ploieştiului. Deşi, din păcate, sunt semne clare că actuală administraţie a primarului liberal este una păguboasă pentru Ploieşti. Nu atât pentru ziua de azi, cât, mai ales, pentru viitor.