Sindicalistul Liviu Luca, reţinut luni seară de procurorii DIICOT Ploieşti, a fost plasat sub control judiciar de Tribunalul Prahova în dosarul în care este acuzat că şi-a însuşit în mod fraudulos fonduri din patrimoniul PSV Company pentru construirea unui ansamblu de locuinţe, scrie Agerpres

Magistraţii au respins, marţi, propunerea de arestare preventivă a lui Luca formulată de procurori şi au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de inculpat.

Decizia nu este definitivă, fiind deja contestată de DIICOT.

Procurorii care instrumentează acest dosar spun că Luca a iniţiat un grup infracţional organizat prin intermediul căruia a obţinut fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA) pe care le-a folosit pentru construirea unui ansamblu de locuinţe situat pe raza comunei prahovene Păuleşti.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă, că în perioada 2005 — 2009, Liviu Luca a iniţiat şi constituit împreună cu alţi opt suspecţi un grup infracţional organizat care a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA.

Ulterior, sumele respective, care au fost însuşite în mod fraudulos, au fost folosite pentru construirea unui ansamblu de locuinţe situat pe raza comunei Păuleşti al cărui adevărat beneficiar a fost Luca.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 21.07.2005-06.03.2009 SC PSV Company SA (fostă SC Petromservice SA) a virat în mod nelegal către SC EDIL CONST SA, în interesul suspectului L. L. (Liviu Luca—n.r.), suma de 14.589.389,82 lei reprezentând lucrări de construcţii executate la 'Ansamblu sediu social şi anexe SC Profesional Corpconsult SA — Păuleşti', prin aceste activităţi frauduloase SC PSV Company SA (...) fiind prejudiciată cu suma de 14.589.389,82 lei", se arată în comunicatul citat.

Liviu Luca a fost dus, luni, la sediul DIICOT Ploieşti după ce procurorii au efectuat percheziţii la domiciliul său din Păuleşti şi a fost scos încătuşat din sediul Parchetului după mai mult de zece ore.

Potrivit datelor din referatul DIICOT privind arestarea preventivă a lui Luca, sindicalistul nu a dorit să dea declaraţii, astfel că privarea de libertate a acestuia este necesară pentru că există riscul alterării depoziţiilor martorilor.

SURSA Agerpres.ro