În săptămâna 6-10 aprilie 2015, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Biroul Arheologie, derulează la baza Rezervaţiei Arheologice Târgşoru Vechi proiectul educativ ”Arheologia pentru copii” la care pot participa elevi din ciclul gimnazial. Activitatea se va desfăşura în săptămâna dedicata activităţilor extracuriculare şi extraşcolare, în cadrul programului "Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!".

 Scopul acestor activităţi este acela de a facilita înţelegerea trecutului, de a apropia tânăra generaţie faţă de monumentele istorice şi arheologice şi de a demonstra că oamenii, indiferent de mijloacele şi condiţiile de trai, evoluează învăţând din trecut şi transmit mai departe cunoştiinţele acumulate, anunţă Muzeul de Istorie într-un comunicat de presă

 Proiectul îşi propune utilizarea arheologiei ca formă de educare practică extraşcolară şi extracuriculară, în vederea atragerii unui număr cât mai mare de elevi şi studenţi alături de muzeu şi de şantierele arheologice. Arheologia are avantajul cercetării urmelor materiale lăsate de comunităţile umane, acest lucru venind în completarea surselor documentare. Folosind arheologia ca formă de educare nu numai că trezim interesul elevilor pentru trecut; dar şi asupra tehnicilor şi metodelor de realizare a diferitelor obiecte care de cele mai multe ori sunt simple exponate într-un muzeu. Partea practică a proiectului va contribui la înţelegerea diferitelor aspecte ale vieţii comunităţilor umane: cum trăiau, cum îşi produceau cele necesare traiului zilnic, cum îşi amenajau gospodăriile, ce rol avea componenta spirituală în viaţa lor, etc..

Până în prezent s-au înscris elevi de la de la şcolile generale din Ariceştii Rahtivani, Stoieneşti şi Târgşoru Vechi.