Primăria Ploieşti închiriează din nou, două autovidanje către Regia Autonomă de Servicii Publice, pentru a fi exploatate contra-cost.

Consiliul Local a aprobat printr-o hotărâre închirierea celor două utilaje către RASP la un tarif de 1000 de lei/lună. Utilajelele au costat 250.000 de euro fiecare şi au fost achiziţionate în cadrul programului de reabilitare a staţiei de epurare. Achiziţia s-a produs în mandatul Volosevici dar sumele fuseseră prevăzute din mandatul Calotă. Acestea au fost până la această dată tot date în chirie RASP-ului iar hotărârea de acum reprezintă o înnoire a contractului.

Consilierul liberal Paul Palaş sugerat ca una din autovidanje să fie închiriată sau concesionată către Apa Nova, deoarece după finalizarea procesului de reabilitare a staţiei de epurare cele două utilaje vor ajunge tot în exploatarea societăţii care se ocupă de reţeaua de aducţiune a apei şi a canalizării.

„Vom discuta cu cei de la RASP şi cu cei de la Apa Nova pentru a ajunge la o înţelegere pe viitor“, a promis Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului.

Dintre cele două autovidanje doar una are toate formele legale pentru a circula pe drumuri publice şi a funcţiona. Cealaltă se află în conservare. În plus, RASP-ul are doar un singur şofer pentru un astfel de utilaj. RASP-ul poare deservi ploieştenii pentru servicii de vidanjare la tariful de 160 de lei pentru intervenţie, şi 180 de lei pentru societăţi comerciale, mult peste tarifele practicate de Apa Nova, în jur de 80 de lei. Practic, cele două maşini produc mai multe cheltuieli, decât venituri.