În mijlocul verii, peisajul pe Platoul Bucegilor a arătat mai de grabă ca unul autentic de iarnă. Vremea s-a răcit brusc în această după amiază la peste 2.200 de metri altitudine, a plouat torenţial cu grindină, iar crestele munţilor au fost acoperite cu o mantie albă de gheaţă de 10 centimetri. Câţiva turişti au avut nevoie şi de ajutorul salvamontiştilor, surprinşi fiind de o viitură pe Valea Caraiman.  Vremea s-a schimbat brusc astăzi la peste 2.200 de metri altitudine.  A fost nevoie de doar 15 minune de ploaie torenţială cu descărcări electrice şi grindină pentru ca platoul Bucegilor să arate la fel ca în plină iarnă. Un strat de gheaţă de 10 centimetri s-a depus la Babele şi Sfinx, iar temperaturile au coborât brusc în termometre de la de la 18 grade la 7 grade Celsius. Valul de frig i-a luat prins surprindere pe turiştii care erau echipaţi cu haine subţiri, de vară.

„A fost vreme frumoasă, numai că după cum vedeţi, a început să plouă torenţial şi a bătut cu piatră care s-a depus într-un strat de 5- 10 centimetri.  Venim din Harghita dar nu am ştiut că poate fi atât de frig aici la peste 2.200 de metri.Am venit nepregătiţi. „ , ne-a povestit unul dintre turiştii aflaţi pe platoul Bucegi.

„Dimineaţă vremea a fost superbă şi între timp s-a răcit şi am avut parte de o ploaie cu gheaţă. S-a aşternut un strat de gheaţă, iar acum este rece, chiar frig...  Cum au fost turiştii ? Presupun că pe mulţi  i-a surprins  pe trasee, îmbrăcaţi subţire, cu haine de vară, s-au adăpostit,  iar la un moment dat nu am mai avut unde să-i adăpostesc în cabană...” , ne-a spus cabanierul Sorin Batcu.

Salvamontiştii din Buşteni au participat astăzi la mai multe acţiuni de salvare din Bucegi. Mai mulţi turişti au avut nevoie de ajutor, după ce ploaia i-a surprins pe cărările de munte, iar câţiva au şi rămas blocaţi pe Valea Caraiman din cauza unei viituri. Salvamontiştii din Buşteni le recomandă turiştilor să nu se aventureze pe vremea rea în Bucegi şi imediat ce întâmpină probleme, să sune la 112.