Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat, vineri, pe Daniel Bucur, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti într-un dosar de corupţie. Instanţa a decis ca Bucur să execute o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Instanţa a decis să confişte de la fostul magistrat sumele de 3.000 lei şi, respectiv 500 lei dobândite prin săvârşirea infracţiunilor. În plus acesta va trebui să plătească 10.000 de lei cheltuieli judiciare. Decizia nu este una definitivă.

Daniel Bucur a fost anchetat, în luna martie a acestui an, de procurori DNA Ploieşti într-un dosar în care a fost acuzat de luare de mită.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în luna februarie 2015, Daniel Bucur, în calitate de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, a pretins de la două persoane, care sunt martori denunţători în cauză, şi a beneficiat din partea acestora de executarea unor lucrări de amenajare, în valoare de aproximativ 1.000 lei, la un imobil pe care magistratul îl deţine în oraşul Comarnic.

SURSA: ZiarulIncomod.ro