Confruntaţi cu un val de nemulţumiri din partea ploieştenilor, reprezentanţii TCE SA fac pasul înapoi şi anunţă că experimentul traseului 2, care nu mai ajunge la Gara de Sud, va fi aplicat doar până la începerea anului şcolar. Aceştia explică din nou, mai detaliat, măsura care este acum în vigoare.

„Având în vedere numărul mare de trasee la care ruta se suprapune pe zona PTTR – Gara Sud, închiderea circulaţiei pe noul tronson de pe strada Democraţiei începând cu data de 12 august 2014, fapt ce a dus la devierea tuturor autovehiculelor pe B-dul Independenţei, cât şi faptul că de luni 18 august 2014 circulaţia va fi restricţionată pe alte două tronsoane de drum de pe străzile Nicolae Bălcescu şi Ştefan Greceanu, s-a luat măsura, în mod experimental, ca traseul 2 să circule, în perioada vacanţei de vară, după ora 8:00, pe ruta Gara Vest – Palatul Culturii şi retur“.

Iniţial, anunţul TCE arăta că experimentul s-ar putea permanentiza, în cazul în care modificarea va fi bine primită de populaţie.