Urmare conditiilor meteorologice cod portocaliu in vigoare au fost inregistrate urmatoarele disfunctionalitati:

•        Deranjamente colective si individuale in alimentarea cu energie electrica – 11.860 consumatori afectati in localitatile Comarnic, Brebu, Poiana Campina, Cornu, Breaza, Sotrile, Valea Doftanei, Talea. Pe teren au fost deplasate 20 echipe de interventie.

•        A fost inchisa temporar circulatia pe DN1D. Pe segmentul de drum din Prahova este încă permisă circulaţia mijloacelor de transport aparţinand riveranilor, până la limita zonei locuite, sub supravegherea Poliţiei Rutiere.

•        A fost inchisa temporar circulatia pe autostrada A3.

•        Circulatia se efectueaza in conditii foarte grele, de iarna, pe urmatoarele drumuri judetene:

 DJ102N (DN1B – Colceag – DN1D si DN1B – Ceptura);

DJ149 Fantanele – Conduratu;

DJ 100H – Mizil – Gura vadului – Jugureni;

DJ102R Gura Vadului – Calugareni;.

•        A fost inchisa temporar circulatia pe drumurile judetene:

DJ100C Mizil – Fulga – Salciile;

DJ102D Mizil – Baba Ana – Gradistea – Salciile;

DJ102H Mizil – Baba Ana – Amaru;

DJ 100G (DN1A – DJ102).

•        Sunt izolate din punct de vedere al accesului rutier localitatile: Boldesti-Gradistea, Salciile, Fulga, partial Baba Ana. In acest moment, nu se inregistreaza evenimente care sa necesite interventii medicale sau umanitare. Institutia Prefectului este in contact direct si continuu cu autoritatile publice locale pentru a primi semnalarea oricaror situatii deosebite. In aceste localitati locuiesc 9.100 de cetateni.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta recomanda tuturor locuitorilor din zona sa nu paraseasca localitatile mentionate si sa fie evitate deplasarile pe aceste drumuri. Autosenilata ISU Prahova executa o misiune de aducere a unui barbat de 68 de ani, suferind de insuficienta respiratorie, din satul Gageni, comuna Sahateni, judetul Buzau.

Informatiile au fost fuzrnizate de catre Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta.