Şedinţa de azi a legislativului ploieştean a avut un oaspete surpriză. Senatorul PSD Radu Oprea, unul dintre posibilii candidaţi la fotoliul de primar al Ploieştiului, s-a aflat în sala de consiliu dorind să asiste la desfăşurarea lucrărilor.

Senatorul Oprea este un fin observator al vieţii urbei şi în mai multe rânduri a postat pe reţelele de socializare modul în care vede rezolvarea problemelor cu care se confruntă Ploieştiul.

Peste Ploieşti au trecut patru ani şi am senzaţia că timpul este înţepenit în loc. Patru ani irosiţi. Va veni campania electorală în care vom discuta iarăşi despre mari proiecte. Poate e timpul să ne concentrăm pe micile proiecte, cele din drumul nostru zilnic care ne-ar face viaţa mai uşoară şi mai frumoasă. Curăţenia, florile, gazonul tuns, banca din faţa blocului, locul de joacă din apropiere, locul de parcare”, a scris Radu Oprea pe facebook.

Deşi eticheta şedinţei impunea că oaspeţele să fie salutat, consilierii PNL, aflaţi deja în campanie electorală pentru candidatul Andrei Volosevici, nu au scăpat prilejul de a ii atrage atenţia senatorului că SGU Ploieşti este condusă de un director susţinut de PSD, uitând faptul că de patru ani primarul este dat de liberali. Ca de obicei, port drapelul acestui fel de comportament l-a reprezentat consilierul Gheorghe Sârbu, bufonul de serviciu al consiliului, care s-a băgat imediat în seama, stârnind cu exprimarea sa zâmbetele celor prezenţi, inclusiv a colegilor de partid.

Elegant, Oprea nu a intrat în dialog cu preopinentii şi a lăsat să treacă acest moment ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

La finalul discuţiilor pe această tema, preşedintele de şedinţa, consilierul social democrat George Botez, l-a apostrofat pe Sârbu pentru modul de exprimare. ”Văd că academia de partid făcută la Ştefan Gheorghiu nu vă părăseşte niciodată, o aveţi în venă. Rămâneţi acelaşi om destoinic...” a declarat Botez.