Un alt mandat, acelaşi scandal: bugetul CSM Ploieşti!

Proiectul de rectificare a bugetului clubului sportiv, discutat în şedinţa Consiliului Local de joi, a stârnit ample discuţii. Toţi consilierii locali au fost de acord, că CSM Ploieşti este un sac fără fund şi că este nevoie urgentă de o reorganizare pe criterii de performanţă a clubului.

"Am fost membru în Comitetul de Coordonare al CSM în mandatul trecut. Vreau să vă spun că acolo este o nepăsare şi o manieră de lucru neprofesionistă, cum rar mi-a fost dat să văd. Am început un proiect de separare a bazelor sportive de secţiile sportive pentru că este anormal ca CSM să se ocupe cu afaceri imobiliare, când ar trebui să se preocupe de sport şi de imaginea oraşului prin performanţe sportive. Există spre exemplu vreo 30 de decizii ale fostului Comitet de Coordonare care nu au fost puse în practică, indiferent de numele directorului, există vreo 37 de transferuri ilegale de la secţia de fotbal despre care nimeni nu a dat nicio lămurire, avem o secţie de patinaj viteză, deşi nu avem patinoar, dar avem diverse persoane din club care se plimbă pe la cantonamentele secţiei din Austria, avem la CSM o afacere pentru băieţii sau fetele deştepte şi o hoţie la adresa banului public", a declarat George Botez (PSD).

Botez a pus-o la zid pe Luminiţa Albu, contrabila şefă a CSM: "Doamna contabil şef, îmi aduc aminte că la rectificarea din luna iulie aţi informat consiliul de atunci că banii sunt suficienţi pentru a ajunge cu facturile la zi. Acum susţineţi că iar se închide lumina la stadion. Înseamnă că aţi minţit atunci şi aţi plătit ce facturi aţi dorit şi nu ce trebuia plătit. Aşa nu mai poate continua, pentru că vorbim despre bani publici, nu despre vreun SRL"

Aceeaşi părere despre CSM o are şi George Sârbu (PNL). "Problemele de la CSM nu se vor sfârşi niciodată. Suntem luaţi de proşti şi cei de acolo ne râd în nas şi ne aduc tot felul de cheltuieli nejustificate. În plină pandemie, ei au avut facturi uriaşe la utilităţi, deşi au avut activitatea suspendată. Trebuie verificate angajările, modul în care s-au împărţit funcţii. Spre exemplu, cum se poate ca din şofer să ajungi şef de secţie? Trebuie făcută ordine pentru că aşa nu se mai poate!", a spus Sârbu.

Răzvan Stănciulescu (Prahova în Acţiune) a cerut şi el ordine la Clubul Sportiv Municipal.  "Vom vota bugetul pentru că antrenorii sunt neplătiţi de două luni, ceea ce este anormal. Dar nu se poate să ne facem că nu vedem realitatea. Este nevoie de reorganizarea activităţii de urgenţă"

Consilierii USR Ploieşti au anunţat că ei se vor abţine de vot.

„Cred însă că trebuie să găsim soluţia să plătim utilităţile şi să nu închidem bazele sportive.Clar va exista o evaluare serioasă a tot ce înseamnă management”, a spus la final primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, care a anunţat că va prezenta,  în  viitoarea şedinţă din luna decembrie, un plan de redresare a CSM Ploieşti,