Adunarea Generală Extraordinară a decis vineri să îl demită pe Mihail Vlasov din funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi l-a numit interimar în această poziţie pe Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ Constanţa.

Preşedintele interimar şi Biroul de Conducere al CCIR vor verifica activitatea şi gestiunea exercitată de Mihail Vlasov, se arată într-un comunicat transmis de CCIR.

Mihail Vlasov, acuzat de trafic de influenţă şi aflat în arest, a fost suspendat din calitatea de preşedinte în data de 21 martie, scrie Mediafax.

Colegiul de Conducere a luat notă joi de demisia a trei membri din Colegiul Curţii de Arbitraj, respectiv Bogdan Olteanu, Ioan Ionescu şi Brânduşa Ştefănescu, şi a hotărât revocarea Colegiului de Conducere a Curţii de Arbitraj.

În poziţia de preşedinte al Colegiului Curţii de Arbitraj a fost numit Viorel Roş, iar ca membri au fost desemnaţi Stanciu D. Cărpănaru, Dragoş Alexandru Sitaru, Marin Voicu şi Bazil Oglindă.

Procurorii DNA au dispus miercuri trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mihail Vlasov. Acesta este acuzat de trafic de influenţă.

Mihail Vlasov a fost denunţat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar în 18 martie a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucureşti, după ce ar fi primit de la acesta 200.000 de euro.

Fostul preşedinte al CCIR a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în 19 martie, de Curtea de Apel Bucureşti.