Lipsa de fonduri de la nivelul executivului ploieştean a făcut că angajaţii care nu şi-au efectuat zilele de concediu pe anii anteriori să nu poată cere despăgubiri, urmând că aceste zile să fie luate drept concediu efectiv.

 

Nu şi pentru apropiaţii primarului Dobre şi nu pentru camarila să. Pentru aceştia există o altă lege.

 

Există indiciile că primarul Dobre ar fi acceptat o înţelegere ocultă cu consilierul sau personal, fostul ofiţer SRI Eugen Prună, pentru că acesta să între în posesia unei sume frumuşele, de peste 10000 lei, doar printr-o scamatorie juridică.

 

Pentru că Prună să încaseze banii, primarul a fost de acord să-i aprobe o cerere de demisie pentru că apoi, la câteva zile, să îl reangajeze. Demisia formală a născut dreptul lui Prună de a încasa suma de bani deoarece, în condiţiile demisiei nu ar mai fi fost posibilă consumarea în natură a zilelor de concediu.

 

Această “năzbâtie” a fost identificată de către viceprimarul Cristian Ganea care i-a cerut explicaţii publice primarului Adrian Dobre, limba primarului fiind ferecată în legătură cu acest subiect care configurează conţinutul infracţiunii de abuz în serviciu, folosul fiind realizat în dreptul ofiţerului SRI care conduce în realitate primăria.

 

"Dubla măsură a primarului Adrian Dobre nu cunoaşte limite! Primarul Ploieştiului demonstrează, încă o dată, dispreţ faţă de banul public. Deşi se plânge de lipsa banilor, primarul liberal are grijă de bunăstarea financiară a consilierilor personali. Am întreba public, cum oare se poate ca Eugen Prună, consilierul specialist în secrete publice, să demisioneze (de fapt nu a fost demisie, ci o încetare a contractului cu acordul părţilor) pe data de 8 iunie şi să fie reangajat pe 20 iunie? Interesant este că în cele câteva zile de... aşa zisă demisie, consilierul Prună a încasat peste o sută de milioane, banii pentru concediul de odihnă, neefectuat (pe hârtie)", a afirmat Cristian Ganea, într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook.

 

Viceprimarul punctează că, în contextul crizei din bugetul pe 2019, restul salariaţilor din Primăria Ploieşti nu au posibilitatea să încaseze vreun ban pentru concediul neefectuat. "Şi asta în timp ce salariaţii Primăriei sunt obligaţi să îşi efectueze toate zilele de concediu de odihnă, ca nu cumva să aibă de încasat vreun leuţ de la bugetul local.... Deci? Cum stă treaba cu demisia domnului Prună? Ne răspundeţi public, domnule primar Dobre?", se încheie mesajul transmis de Cristian Ganea.