Poliţişti ai Inspectoratului de Judeţean Poliţie Prahova efectuează 4 percheziţii, în Bucureşti, Giurgiu şi Prahova, la persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 3.700.000 de lei, prin evaziune fiscală. 22 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

La data de 8 august a.c., poliţişti de investigare a criminalităţii economice din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, efectuează 4 percheziţii domiciliare la domiciliile unor administratori de societăţi comerciale şi la sediile mai multor societăţi comerciale cu obiect de activitate colectarea de deşeuri feroase şi neferoase. Activităţile au loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Prahova.

Totodată, poliţiştii aduc la îndeplinire 22 de ordonanţe de predare a documentelor, activităţi care se derulează în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Constanţa, Iaşi, Călăraşi şi Dâmboviţa.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2012-2015, reprezentanţii a două societăţi comerciale din Prahova ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale care nu au avut la bază activităţi reale, în scopul de a diminua taxele şi impozitele datorate bugetului consolidat al statului. De asemenea, activitatea infracţională avea în vedere şi obţinerea de sume de bani în conturile societăţilor, care, ulterior, erau retrase în numerar.

Astfel, din anchetă au rezultat indicii că, în perioada menţionată, 22 de persoane, în calitate de reprezentanţi ai 17 societăţi comerciale, ar fi emis facturi pentru livrări fictive de materiale feroase şi neferoase către două societăţi din Prahova. Operaţiunile în cauză ar fi determinat diminuarea bazei impozabile cu 24.785.748 de lei şi prejudicierea bugetului consolidat al statului cu 3.767.200 de lei, reprezentând impozit pe profit.

22 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi audiate la sediul I.J.P.Prahova.

Percheziţiile sunt desfăşurate cu sprijinul luptătorilor de acţiuni speciale din I.P.J. Prahova.

La activităţi participă poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei şi inspectoratelor de poliţie judetene Constanţa, Iaşi, Giurgiu, Dâmboviţa şi Călăraşi, precum şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Ploieşti.