Tentativă de sinucidere în Prahova. Un tânăr de 21 de ani s-a aruncat de pe un pod peste liniile CFR dintre Ploieşti Est şi Valea Călugărească. Traficul feroviar a fost întrerupt aproape două ore, cât timp au durat negocierile eşuate ale poliţiştilor şi operaţiunea de salvare a victimei.

 

Duminică seară, în jurul orei 20.50, un apel la 112 a anunţat că un tânăr ameninţă că se va sinucide. Acesta s-a urcat pe un pod metalic, între staţiile CFR Ploieşti Est şi Valea Călugărească şi a transmis politiştilor Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova că se va arunca peste liniile de tren.

 

”În baza sesizării s-a constituit echipa operativă care s-a deplasat la locul indicat, unde erau prezenţi pompieri din cadrul Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă Prahova dar şi un echipaj medical” au transmis reprezentanţii Poliţiei.

 

Negocierile purtate de poliţişti cu tânărul de 21 de ani au eşuat, iar acesta s-a aruncat în gol, de la aproximativ 15 metri distanţă.

 

În urma impactului cu liniile de tren, victima a suferit mai multe traumatisme, însă a scăpat cu viaţă. Echipajul din cadrul Serviciului de Ambulanţă Prahova l-a transportat pe tânăr la spital, fiind internat la secţia de psihiatrie.

 

Surse din rândul anchetatorilor susţin că tânărul a recurs la acest gest din cauza unor probleme de familie. El nu se mai înţelegea cu mama sa, care consumă frecvent băuturi alcoolice, având probleme şi cu concubina care l-a părăsit.

 

Politiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Circulaţia feroviară pe ruta Ploieşti-Buzău a fost reluată în jurul orei 23.00.

 

 

 

sursa: www.observatorulph.ro