România nu este pregătită să facă faţă coronavirusului! O dovedeşte bâlbâiala autorităţilor în cazul femeii întoarse din Italia la Buzău!

Cu toate acestea pe hârtie şi în declaraţii stăm foarte bine, însă doar Dumnezeu ştie ce se va întâmpla în momentul în care virusul va ajunge...oficial şi în România!

Deocamdată funcţionăm sub aceeaşi secretomanie tipic românească şi în loc să le spunem oamenilor ce ştim până în acest moment despre temutul virus, preferăm să ne pitim şi să ne prefacem că nu avem nicio problemă.

Cu toate acestea deja a început pregătirea unor locaţii în care ar putea fi izolaţi bolnavii atât în Ploieşti, cât şi pe teritoriul judeţului Prahova.

Pe surse am aflat că în Ploieşti o astfel de locaţie ar putea fi amenajată la fostul liceu Mrazek, o alta la fostul spital Movila, iar alte zone de izolare ar fi amenajate la Cheia.

DSP Prahova nu comunică în niciun fel în legătură cu acest subiect, deşi tot pe surse am aflat că în ultimele trei săptămâni peste 20 de persoane întoarse din China au fost monitorizate timp de 14 zile.

Aşteptăm totuşi o comunicare oficială în legătură cu acest subiect, pentru că în cazul în care coronavirusul va ajunge şi în România nu va mai fi timp de acordul Ministerului Sănătăţii pentru a oferi publicului informaţiile necesare despre temutul virus!