Meteorologii au emis, vineri dimineaţă, mai multe avertizări cod galben de ceaţă, fiind vizate 25 de judeţe. În unele locuri vizibilitatea este scăzută sub 50 de metri, iar poliţiştii avertizează şoferii să circule cu prudenţă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri dimineaţă, mai multe avertizări nowcasting care anunţă ceaţă densă în 25 de judeţe.

În şapte judeţe este anunţată ceaţă până la ora 10.00. Este vorba despre Gorj, Dolj, Bistriţa-Năsăud, Sibiu, Maramureş, Constanţa şi Tulcea.

În 18 judeţe, ceaţa va persista până la ora 11.00. Este vorba despre Suceava, Vaslui, Bacău, Vrancea, Botoşani, Neamţ, Galaţi, Iaşi, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov.

La rândul lor, poliţiştii au precizat că se circulă în condiţii de ceaţă pe mai multe artere rutiere din aceste judeţe, dar şi în Capitală.

”Semnalăm că circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă pe mai multe drumuri importante din ţară. Fenomenul este întâlnit în Capitală şi pe arterele din judeţe precum Ilfov, Olt, Mehedinţi, Giurgiu, Bistriţa-Năsăud, Gorj, Dolj, Suceava, Bacău, Neamţ, Galaţi, Iaşi şi altele”, a transmis Centrul Infotrafic.

Poliţiştii sfătuiesc şoferii să ruleze cu prudenţă sporită, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere şi să nu efectueze manevre periculoase în trafic.