Înjurături, claxoane, nervi întinşi la maxim. Aşa a arătat Ploieştiul la primele ore ale dimineţii, într-o zi de vineri, în zona Bulevardului Independenţei. Decizia autorităţilor locale de a închide Bulevardul Independenţei pentru Festivalul Interetnic Alfabetul Convieţuirii a transformat zona în haos.

Şoferii s-au claxonat, s-au înjurat, dar toţi au trimis gânduri şi cuvinte nu tocmai ortodoxe către primarul Adrian Dobre acuzându-l pe acesta de închiderea Bulevardului la o oră de vârf.

Coloana de maşini se întindea pe strada Bobâlna până la statuia Radu Stanian, iar pe celalalt sens, până aproape de UZUC. Mai mult pe Bobâlna traficul este "sugrumat" şi de o lucrare semnalizată, cel mai probabil a celor de la Apa Nova. Blocajul se va repeta şi spre seară, când se vor întoarce acasă navetiştii.

Consilierii locali din cadrul Comisiei de Patrimoniu a CL Ploieşti au sugerat conducerii municipalităţii să nu închidă bulevardul de la primele ore ale dimineţii din cauza traficului intens, însă opinia loc nu a fost ascultată

Oricum "inteligentă" ideea de a bloca zona la ora la care părinţii îşi aduc copiii la şcoală. Poate că înainte de a lua asemenea decizii, autorităţile locale ar trebui  să ceară părerea ploieştenilor.