Consilierii locali PSD au depus la consiliul local al municipiului Ploiesti un proiect de hotarare prin care solicita majorarea plafonului de 2100 lei sub care pensionarii si persoanele in varsta de peste 65 de ani – femeile – si 70 de ani – barbatii si care nu sunt pensionari beneficiaza de transport gratuit.

Autorii proiectului au aratat ca urmare a indexarilor succesive ale punctului de pensie, multi pensionari au primit cresteri care i-au scos din grila de gratuitate, astfel incat se impune majorarea ei cu procentul de crestere a pensiei stabilit de guvern.

„Propunerea noastra are in vedere situaţia economică grea a pensionarilor, faptul că au pensii mici, că mulţi dintre ei sunt bolnavi şi majoritatea banilor se cheltuie pe medicamente si intretinere, pensiile fiind insuficiente pentru asigurarea unui trai cât de cât decent . Considerăm că indexarea plafonului de gratuitate pe mijloacele de transport public în municipiul Ploieşti, cu procentul indexării pensiilor, este benefică pentru această categorie de cetăţeni” se arata in proiect.

Masura propusa ar urma sa intre in vigoare la 1 martie 2021, iar indexarea plafonului ar urma sa se realizeze cu procentul de crestere a punctului de pensie pe perioada 2018-2020.