Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi pentru zona joasă a judeţului Prahova, respectiv portocaliu de ninsori şi viscol pentru zona de munte, pentru intervalul 27 Noiembrie ora 20:00 - 28 Noiembrie ora 16:00.

Fenomene vizate: ploi abundente în zona joasă, respectiv ninsori abundente, strat consistent de zãpadã, intensificãri ale vântului în zona de munte.

În intervalul menţionat, în zona de munte  va ninge abundent, se va depune strat de zãpadã consistent, iar vântul va avea intensificãri temporare cu rafale de 55...70 km/h spulberând zãpada şi determinând scãderea vizibilitãţii.

Având în vedere fenomenele meteorologice prognozate, manifestate prin intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi precipitaţii sub formă de ninsori, peste 221 de pompieri, cu 71 autospeciale de intervenţie şi 176 mijloace tehnice pompieri sunt pregătiţi să intervină în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele unde s-ar putea produce evenimente care pot pune în pericol viaţa semenilor sau a bunurilor acestora.

În judeţul Prahova, misiunile de acordare a primului ajutor medical calificat sunt asigurate de către echipajele SMURD, iar pentru căutare–salvare a persoanelor surpinse de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase sunt pregătite să intervină cu 2 autovehicule şenilate cu capacitate mărită de trecere.

La nivelul judeţului Prahova se va operaţionaliza Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor - etapa I ( Grupa operativă a ISU Prahova va fi la sediul unităţii), concomitent cu activarea Centrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică, iar la sediul primăriilor serviciul de permanenţă, şi se va monitoriza evoluţia fenomenelor meteorologice pentru a putea lua măsurile preventive care se impun, inclusiv în caz de urgenţă, în scopul limitării eventualelor efecte negative ale fenomenelor menţionate.

Pentru evitarea situaţiilor extreme ce pot pune în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs şi să evite drumurile greu accesibile. De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Este important să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.