Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti vă aşteaptă joi, 21 septembrie, de la ora 19:00, la Concertul Simfonic -“Marele 5 în creaţia lui Beethoven”, eveniment care se desfăşoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Rusiei în România.

Programul, ce aparţine în întregime geniului Ludwig van Beethoven, unul dintre cei trei mari clasici, este alcătuit din doua lucrări colosale ale compozitorului, ambele având cifra „5” ca şi număr de referinţă.

Astfel, în prima parte a serii, publicul va putea asculta Concertul nr. 5 pentru pian şi orchestră, în Mi bemol major - „Imperialul”, în interpretarea virtuozului solist - Eduard Kunz (Rusia) şi sub bagheta mastrului dirijor – Cristian Brâncuşi, alături de orchestra simfonică a filarmonicii.

De o maiestuozitate incomparabilă şi reprezentând unul dintre cele mai remarcabile concerte de pian din biblioteca de specialitate, “Imperialul” este ultimul concert compus de “Titan”. Cu o scriitură amplă şi dramatică a partiturii, lucrarea constituie un model pentru urmaşii genului romantic şi chiar modern.

În partea a doua a parte a serii, în sala de concerte “Ion Baciu” a filarmonicii ploieştene va răsuna o altă lucrare beethoveniană strălucitoare, Simfonia a V a in do minor. Fiind cea mai cunoscută simfonie a celebrului compozitor german şi supranumită „Simfonia destinului”, lucrarea reprezintă un autentic exemplu de genialitate componistică, primele patru tonuri ale partiturii fiind de referinţă atunci când spui “Beethoven”.

Sunteţi aşteptaţi, aşadar, la un adevărat regal beethovenian în cea de-a doua săptămână a Stagiunii Aniversare 65 a filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti.

Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agentia Teatrală Ploieşti, la preţuri de la 15 la 30 de lei.