Poliţiştii din Vălenii de Munte au efectuat 3 percheziţii la persoane bănuite de tăiere ilegală şi furt de arbori. 4 mandate de aducere au fost puse în executare.

 

La data de 13 decembrie a.c., Poliţia Oraşului Vălenii de Munte, sprijiniţi de luptători de acţiuni speciale din cadrul I.J.P. Prahova, au efectuat 3 percheziţii la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori. Toate descinderile au avut loc pe raza oraşului Vălenii de Munte.

 

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că, în perioada octombrie – decembrie 2018, persoanele în cauză ar fi tăiat, fără drept, şi sustras, în repetate rânduri, arbori dintr-o pădure proprietate privată din zona oraşului. Materialul lemnos era vândut ca lemn de foc sau cherestea direct beneficiarilor, persoane private ce locuiesc în zonă.

 

La locuinţele acestora, poliţiştii au descoperit cantitatea de 12 m3 lemn de foc şi 2 m3 cherestea, care a fost confiscată, urmând a fi predată reprezentanţilor silvici.

De asemenea, au mai fost descoperite diverse bunuri folosite în activitatea infracţională, atât pentru tăierea şi transportul arborilor (atelaje, drujbe, topoare, harnasamente), cât şi pentru prelucrarea lemnului (abric). Şi acestea au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

 

4 mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele depistate fiind aduse la sediul poliţiei, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale.

 

Acţiunea s-a desfăşurat cu participarea a doi pădurari din cadrul Ocolului Silvic Vălenii de Munte.