Rezultatele la Evaluare Naţională au fost publicate pe edu.ro. Tot marţi, 25 iunie, între orele 14:00 şi 20:00, pot fi depuse contestaţiile. Profesorii evaluatori au la dispoziţie 3 zile pentru soluţionarea contestaţiilor.

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională vor fi afişate pe 29 iunie 2019.

REZULTATELE OBTINUTE DE CATRE ELEVI IN JUDETUL PRAHOVA POT FI GASITE AICI
 

Elevii nemulţumiţi de notele de la Evaluarea Naţională 2019 vor putea depune contestaţii, până la ora 20.00. S-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Rezultatele finale pentru Evaluarea Naţională vor fi afişate în 29 iunie.

Primele rezultate ale Evaluării Naţionale vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.

În 2018, înaintea contestaţiilor, 73,5 la sută din absolvenţii clasei a VIII-a au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, în timp ce 319 candidaţi au avut medii de 10.

Cele mai mari note au fost la Limba şi literatura română, unde 83 la sută dintre elevi au luat note peste 5, în timp ce la Matematică 61,3 la sută dintre candidaţi au luat note peste 5.

Calendarul admiterii la liceu

3 – 7 iulie 2019 Elevii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere la liceu
4 – 8 iulie 2019 Elevii şi părinţii verifică fişele de înscriere la liceu şi corectează eventualele greşeli în baza de date computerizată
12 iulie 2019  Repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a

Media de admitere la liceu, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (contează în proporţie de 80%), şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).

Evaluarea Naţională 2019 este examenul susţinut de absolvenţii clasei a VIII-a pentru evaluarea competenţelor dobândite pe parcursul ciclului gimnazial, aşa cum se precizează în Metodologia de organizare a evaluării naţionale.

Rezultatele la Evaluarea Naţională 2019 contează în proporţie de 80% la admiterea la liceu, nu există notă minimă de admitere la liceu sau în şcoala profesională, intrarea într-o clasă sau alta fiind limitată de numărul de locuri şi de concurenţă. Atât elevii de la stat, cât şi cei din învăţământul particular susţin Evaluarea Naţională fără taxă.

Elevii care nu au dat examenele de Evaluare Naţională 2019 vor intra la şcoala profesională sau liceu.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată dintre media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).