Cu o legislaţie favorabilă, angajaţii SPFL Ploieşti se bucură de salarii regeşti, invidiate nu doar de colegii din administraţia locală, ci si de salariaţii din mediul privat. Nu vorbim nici despre salariile injust de mici ale celor din cultură (Casa de Cultură, Filarmonică, Teatru)...

Surse din administraţia locală ne-au relatat un incident petrecut la o şedinţă operativă convocată de primarul Adrian Dobre pe tema majorărilor salariale. Viceprimarii şi-au susţinut punctul de vedere privind majorările salariale legale, primarul punctul său de vedere.

Uimitoare a fost poziţia Simonei Dolniceanu, directorul SPFL Ploieşti, care i-a ameninţat voalat pe viceprimari cu o plângere pentru abuz în serviciu dacă subordonaţii săi nu vor primi, din nou, majorări substanţiale, conform faimoasei Anexe 3. Doar că,  şefa SPFL a uitat să specifice că majorarările salarile conform Anexei 3 (care spunea că angajaţii din Finanţe primesc şi stimulentele în salariu)  au fost declarate ilegale de Prefectura Prahova.

Prefectura a anunţat anul trecut că faimoasele stimulente atât de dragi angajaţilor din SPFL sunt ilegale. Publicăm răspunsul Prefecturii, care demonstrează clar că salariile au fost majorate abuziv.

Nu putem însă să nu ne întrebăm cum poţi să baţi cu pumnul în masă când ştii foarte clar că ceea ce soliciţi este ilegal....