Trupa Blue Noise va concerta luni seară, de la ora 19.00, pe scena Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploieşti, în cadrul unui eveniment inclus în turneul naţional organizat cu ocazia lansării primului album a cappella din România.

Albumul se numeşte "PORTRAIT" şi face parte din proiectul ”Laboratorul de voci”, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, care îşi propune producţia şi promovarea primului album a cappella din România. Albumul conţine piese noi, originale compuse de membrii grupului.

Concertul de la Ploieşti este organizat în parteneriat cu Asociaţia "Prahova în Acţiune", care a decis să susţină acest proiect inedit.

”Muzica de pe acest prim album este interesantă pentru că are foarte multe zone din care ne-am inspirat: clasic, preclasic, jazz, improvizaţie jazz, rock sau chiar satiră. Fără a exagera, pot spune că este un stil eclectic, pentru că înglobează mai multe lucruri care, îngemănate, chiar pot suna bine. Este ceva ce nu s-a mai auzit pe la noi: intonaţii, armonii, stări, efecte”, spune Bogdan Tudor, basul grupului care, prin intermediul acestui proiect, are şansa de a crea compoziţii originale, ieşind din paradigma grupurilor a cappella renumite pentru reorchestrarea pieselor altor artişti.

Ana Maria Alexa (soprană), Elena Moroşanu (mezzo soprană), Ana-Cristina Leonte (alto), Mihail Grigore (tenor), Bogdan Tudor (bas) şi Denis Bolborea (percuţie vocală/beatbox) formează “laboratorul de voci” unde experimentează, explorează şi se joacă cu o gamă diversă de sonorităţi pe care vocea umană le poate produce. Pentru că nu există instrumente care să amplifice sonoritatea, vocea preia tot “greul”, de aceea creativitatea, mişcarea, interpretarea (nu doar la nivel vocal ci şi de gestică) şi ingeniozitatea interpretării sunt cruciale.Din acest motiv, în cadrul proiectului, a existat şi o zonă dedicată coregrafiei. Împreună cu coregraful Valentina de Piante, cei şase muzicieni s-au implicat într-o serie de laboratoare de creaţie, în cadrul cărora au căutat o relaţie organică între corp şi voce, explorând concepte precum vocea care se mişcă, corpul care cântă sau sunetul care atinge. Publicul va putea afla despre aceste experienţe în cadrul unor workshopuri care se vor desfăşura până la jumătatea lunii noiembrie.

Proiectul cultural este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

După Ploieşti, turneul naţional al trupei va continua în Sibiu (7 noiembrie ), Timişoara (8 noiembrie) şi Bucureşti (15 noiembrie).

Din 2015, trupa Blue Noise a participat la festivaluri de jazz din ţară - Iaşi şi Focşani în 2016, Festivalul de Jazz de la Braşov şi Bucureşti în 2018, a colaborat cu diverşi artişti cunoscuţi, dintre care Răzvan Suma, Alexandra Uşurelu, Adi Despot şi Viţa de Vie, Damian Drăghici, Gypsy Rock, Skizzo Skillz. Pe lângă aceste colaborări, au susţinut şi concerte proprii la Casa Filipescu, Muzeul Ţăranului, Grădina de Filme, J’ai Bistrot, Jazz Book, Muzeul Naţional al Literaturii (în cadrul proiectului „Noapte Muzeelor”), Festivalul Enescu.