11 persoane, 7 femei şi 4 bărbaţi, au fost reţinute în urma percheziţiilor făcute marţi de către poliţiştii prahoveni la Centrul „Sfântul Andrei” din Ploieşti

Poliţiştii din Prahova au făcut, marţi, patru percheziţii la Centrul „Sfântul Andrei” din Ploieşti, în care sunt găzduiţi copii cu handicap, existând suspiciuni că angajaţii sustrăgeau din hrana copiilor şi erau violenţi cu ei. Cincisprezece persoane au fost duse la audieri, în dosarul în care se fac cercetări pentru purtare abuzivă şi rele tratamente aplicate minorului.

”Din cercetări a reieşit că, în cursul anului curent, persoanele în cauză, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi pus în primejdie dezvoltarea fizică, intelectuală sau morală a mai multor minori, prin măsuri sau tratamente de orice fel. În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri, în vederea continuării cercetărilor”, au transmis poliţiştii din Prahova.

Surse din cadrul anchetei au precizat că percheziţiile au avut loc la Centrul „Sfântul Andrei” din Ploieşti, existând suspiciuni că angajaţii sustrăgeau din hrana copiilor şi erau violenţi cu ei.

În urma percheziţiilor, 15 persoane au fost duse la sediul Poliţiei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Centrul se află în subordinea DGASPC Prahova şi are peste 70 de locuri, găzduind în special copii cu diverse handicapuri.