Ratp-iştii au intrat iar în grevă, de data aceasta japoneză. Salariaţii SC Transport Călători Express Sa Ploieşti protestează astfel pentru faptul că mai multe microbuze ale unor firme particulare  efectuează ilegal curse de persoane în interiorul municipiului. Este vorba de cursa unor microbuze care duc şi aduc clienţi, gratuit, cu o frecvenţă de 30 de minute la supermarketul Real. Programul este afişat chiar pe site-ul supermarket-ului care anunţă efectuarea curselor pe fostul traseu 22 barat al transportatorului public, până în cartierul Malu Roşu dar şi în nordul oraşului.

Salariaţii SC TCE reclamă că aceste microbuze ajung şi culeg călătorii până la Spitalul Judeţean. De asemenea aceştia solicită extinderea curselor TCE şi în afara Ploieştiului pentru maximizarea profiturilor societăţii.

„Timp de cinci zile, salariaţii Transport Călători Express vor intra în grevă japoneză. Modalităţile de exprimare ale angajaţilor se transpun prin purtarea unor banderole şi aprinderea farurilor în timpul curselor. Această formă de protest este legală şi a fost anunţată în timp util şi nu va avea alte repercusiuni în plan practic. Una din cele două acuze pe care salariaţii TCE este legată de aceste curse externe care se efectuează, mai cu seamă cele dinspre afara oraşului în parcarea unui hipermarket din Ploieşti şi invocă hotărârea Consiliului Local 75/2013. Rămâne ca Adunarea Generală a Acţionarilor a societăţii şi consiliul de administraţie să analizeze solicitările angajaţilor şi să dispună o hotărâre în acest sens“, a declarat Raul Petrescu, viceprimarul municipiului Ploieşti.