Indivizii bănuiţi de proxenetism, reţinuţi în urma percheziţiilor de joi, au scăpat repede de arest, pentru că instanţa a respins solicitarea procurorului, de a-i trimite după gratii, ca măsură preventivă.

28 de persoane, proxeneţi, prostituate şi clienţi de-ai lor, au fost audiate şi nouă au fost reţinute, în urma percheziţiilor derulate, joi, de poliţiştii prahoveni, în Prahova, la Ploieşti şi Poiana Câmpina, Bucureşti, Braşov şi Giurgiu. Pentru trei dintre ele, procurorul de caz a dispus plasarea sub control judiciar, pentru 60 de zile, dar şase au fost duse în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul nu a fost de acord, însă, cu măsura propusă de procuror şi a decis, în schimb, cercetarea lor în arest la domiciliu.

Reţeaua acţiona în mai multe judeţe, închiriind diverse imobile în care fetele racolate practicau prostituţia. Obiceiul era de a schimba cât mai des locul

Astfel, prostituatele au ajuns să presteze, pentru scurte perioade de timp, de cel mult două săptămâni, în Ploieşti, Braşov, Piteşti, Bucureşti, Cluj, Timişoara, dar şi în Marea Britanie.