Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 2 Ploieşti, cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, au efectuat 3 percheziţii în localitatea Răcari, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de  înşelăciune, comise prin metoda ,,pomana”.  Un  mandat de aducere a fost pus în executare.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iulie 2019 – iunie 2020,  persoanele în cauză, ar fi abordat părţile vătămate, pe stradă, sub pretextul că ar vrea să le ofere bijuterii din aur în memoria unei persoane decedate. În schimb, acestea le-ar fi cerut victimelor să le dea bijuteriile personale, care ar fi fost împachetate într-un şerveţel, ce urma să fie desfăcut doar după ce părţile vătămate ajungeau la domiciliu. Ulterior, acestea constatau că în şerveţel se aflau doar alte hârtii şi că bijuteriile primite de la persoanele bănuite erau fabricate din materiale nepreţioase.   

Prejudiciul creat se ridică la valoarea de 29.000 de lei.

De la locaţiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri, bani şi bijuterii, susceptibile a proveni din activitatea infracţională.

O persoană a fost condusă la sediul poliţiei pentru audieri.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR.
De asemenea, au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa.