Primarul comunei prahovene Floreşti, Eugen Eduard David, aflat la al patrulea mandat, a fost condamnat la un an şi trei luni de închisoare cu suspendare, primind şi interdicţia de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de trei ani, fiind găsit vinovat pentru mai multe infracţiuni de conflict de interese, după ce a acordat ajutoare de urgenţă unor rude ale sale, de la bugetul primăriei pe care o conduce. Sentinţa nu este definitivă, scrie news.ro

Magistraţii judecătoriei Câmpina l-au condamnat la un an şi trei luni de închisoare cu suspendare pe primarul comunei Floreşti, liberalul Eugen Eduard David, trimis în judecată în anul 2016 pentru conflict de interese.

Potrivit hotărârii judecătoreşti publicate pe portalul instanţelor de judecată, magistraţii au constatat prescrierea uneia dintre faptele de conflict de interese de care era acuzat Eugen David şi care ar fi fost comisă, conform anchetatorilor, în septembrie 2009.

În ceea ce priveşte alte acuzaţii de conflict de interese, faptele fiind comise între februarie 2012 şi februarie 2014, judecătorii l-au găsit vinovat pe edilul din Floreşti şi l-au condamnat la o pedeapsă de un an şi trei luni de închisoare cu suspendare, aplicând pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în funcţii publice pe o perioadă de trei ani.

Sentinţa pronunţată de judecătoria Câmpina nu este definitivă.

David Eugen este primar aflat la al patrulea mandat în fruntea comunei Floreşti, iar soţia sa este consilier judeţean PNL.

De-a lungul timpului, David a schimbat mai multe partide politice. Înaintea alegerilor locale din anul 2016, Eugen David a plecat din UNPR şi s a înscris în PNL, partid care l -a susţinut deşi la acea vreme fusese trimis în judecată.

Eugen David a fost trimis in judecata fiind acuzat de nouă infracţiuni de conflict de interese de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.  Într-un comunicat dat publicităţii la acel moment, procurorii arătau că în perioada 16 septembrie 2009 – 26 februarie 2014, Eugen Eduard David, în calitate de primar al comunei Floreşti, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a emis nouă dispoziţii de plată, „prin care s-a obţinut, direct, un folos material pentru  o rudă şi afinii săi, respectiv a dispus plata către aceştia a unor ajutoare de urgenţă, valoarea totală a sumelor plătite fiind de 32.500 lei”.