Este greu să scrii despre Jenica Tabacu la trecut. Am cunoscut-o personal, am participat împreună cu ea la diverse acţiuni, am admirat-o vorbindu-le copiilor de la Komrat, în Republica Moldova, despre Iulia Hasdeu, am urmărit-o povestind despre familia Hasdeu chiar la Castel...şi recunosc...nu pot accepta şi înţelege vestea că Jenica nu mai este... Îi promisesem că o să o mai duc pe Cati, fiica mea, la Castel...

Dispariţia Jenicăi Tabacu a şocat pe toată lumea, iar la aproape 24 de ore de la dispariţia tragică, încă mai sunt persoane care cred că este vorba despre o glumă proastă...

Directorul Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" din Câmpina  a fost şi va rămâne unul dintre cei mai importanţi oameni de cultură din Prahova, un profesionist desăvârşit, un om deosebit. A ales să părăsească această lume într-un moment greu pentru sufletul său, iar  urma sa rămâne o muncă titanică în slujba familiei Hasdeu, rămâne un Castel extraordinar, rămâne imaginea unei femei inteligente, frumoase, puternice, cu o energie debordantă.

Colegii de la Campinatv.ro, anunţă că cei care doresc să-şi ia rămas-bun de la Jenica Tabacu pot face acest lucru începând de luni după-amiază (24 decembrie 2018), când trupul neînsufleţit va fi depus la Castelul Hasdeu şi până miercuri dimineaţă.

Luni, Castelul va fi deschis până seara, la ora 22.00; marţi de dimineaţă şi până seara la ora menţionată, iar miercuri, 26 decembrie, de dimineaţă şi până la ora 11.00, când Jenica Tabacu va pleca pe ultimul drum, spre Cimitirul "Învierea lui Lazăr" din Cartierul Câmpiniţa, unde va avea loc înmormântarea, la ora 12.00.

Jenica Tabacu avea doar 50 de ani. De 20 de ani conducea Muzeul Memorial "B.P. Hasdeu", de 20 de ani era sufletul acestei instituţii simbol a Câmpinei.

Luni, în Ajunul Crăciunului, se întoarce la Castel pentru ultima dată.

Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească în pace! Condoleanţe familiei care trece acum prin momente extrem de grele!