Teatrul “ Toma Caragiu” şi Filarmonica “Paul Constantinescu” sunt două instituţii de elită ale Ploieştiului. De fapt, ele completează o lista extrem de scurtă a ceea ce înseamnă excelenţa în activitate.

 

Din păcate, managementul defectuos al primăriei ploieştene condusă de liberalul Adrian Dobre face ca aceste două instituţii să îşi închidă porţile.

 

În timp ce personalul primăriei stă ( unii chiar şi la propriu ) pe leafă întreagă deşi toată economia Ploieştiului a fost practic paralizată, primarul Dobre a găsit de cuviinţă să facă economii la buget cu….. actorii şi muzicienii ploieşteni !

 

La această oră se fac presiuni mari ca exponenţii actului de cultură ploieştean, cei care au încântat de atât de multe ori sufletele noastre, să fie trecuţi în şomaj tehnic, în timp ce personalul din primărie se bucură de bunăvoinţa guvernului Orban care a hotărât că la leafa birocratului nu poţi umbla, deşi criză e mare şi bani nu mai sunt !

 

Domnule primar Adrian Dobre ! Ştim că nu sunteţi un apropiat al culturii şi ne-am obişnuit cu asta ! Nu aţi rupt porţile festivalelor de teatru sau jazz, nu aţi avut cuvinte de laudă la adresa artiştilor ploieşteni, deşi aceştia s-au preocupat să ne facă zilele frumoase şi să aducă Ploieştiul pe harta culturii naţionale şi mondiale. Dar, totuşi, încercaţi să nu intrati in istoria Ploiestiului si ca distrugator al culturii !