La nivelul judeţului Prahova, în data de 25 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 1888 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieşit de sub această măsură 337 persoane şi au intrat alte 168. În carantină instituţionalizată se mai află 16 cetăţeni.

 

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 277 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. 19 dintre acestea au fost confirmate, pe data de 24 iunie, la un centru de îngrijire a persoanelor adulte de pe raza judeţului. Pe data de 23 iunie au existat câteva suspiciuni în rândul beneficiarilor, iar conducerea unităţii respective a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Prahova care a decis testarea imediată atât a întregului personal (34 de angajaţi), cât şi persoanelor internate aici (68 de beneficiari). Primele rezultate sosite au fost cele ale personalului angajat aici. Astfel, dintre cele 34 de probe prelevate cadrelor care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor, 19 au fost positive, 13 negative, iar două sunt încă în lucru. Tot în lucru sunt şi cele 68 de probe prelevate de la beneficiari.

Cadrele depistate pozitiv au fost internate. DSP a dispus ca personalul care a fost testat şi are rezultate negative să rămână în izolare la locul de muncă şi să asigure continuitatea serviciilor, cu luarea unor măsuri suplimentare de protecţie.

Facem precizarea că, la sfârşitul lunii aprilie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la propunerea DSP, a decis testarea tuturor angajaţilor din centrele de îngrijire a persoanelor adulte din judeţ. Au fost realizate două rânduri de teste, inclusiv la această unitate medico-socială. Ultimele rezultate de aici au sosit pe 6 iunie şi au fost negative. Decizia a fost luată tocmai pentru a fi preîntâmpinate astfel de situaţii.

 

Dintre cei 277 de prahoveni confirmaţi de la începutul epidemiei şi până în prezent, opt au decedat, iar 105 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi.

În secţiile de Terapie Intensivă din judeţ, destinate îngrijirii bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, sunt internaţi 11 pacienţi.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 24 iunie 2020, în cadrul acţiunilor punctuale, au fost verificate 30 de societăţi comerciale. Au fost legitimate 311 persoane şi oprite în trafic 149 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 2126 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 83 de sancţiuni, în valoare de 22.545 lei.

 

Documentele  oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiuna Hotărâri şi legislaţie.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).

 

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.

 

INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL PRAHOVA

25 IUNIE 2020