Municipalitatea nu va mai organiza Zilele Ploieştiul, din cauza desfăşurării în a doua jumătate a lunii a alegerilor europarlamentare, dar se va implica în organizarea unui festival Moto-Rock şi va susţine festivalul de teatru programat pentru finalul lunii mai şi începutul lunii iunie.

Anunţul a fost făcut de Iulian Teodorescu, viceprimarul Ploieştiului. Acesta a precizat că stabilirea de către Guvern a alegerilor europarlamentare pe data de 25 mai, a dat peste cap planurile de organizare a „Zilelor Ploieştiului“.

În compensaţie, primăria va organiza „MotoRock Fest“, în perioada 30-31 mai, în Parcul Memorial „Constantin Stere“, de lângă Bucov.

Festivalul desfăşurat sub mai multe denumiri s-ar afla la a 10-a ediţie. Evenimentul prevede organizarea unor spaţii de campare, standuri de alimentaţie şi evoluţia unor trupe rock pe durata a două zile. La acest festival este aşteptată participarea a 20.000 de persoane.

Nu va lipsi nici o paradă a motocicliştilor prin Ploieşti la care sunt aşteptaţi să participe Ovidiu „Kempes“ Ioncu (fostul solist al trupei Cargo), Nicu Covaci (liderul trupei Phoenix), Cristi Hrubaru (director Rock FM) colaborator al emisiunii „Cronica Cârcotaşilor“.

Accesul la festival se va face contra unei donaţii simbolice de 1 leu sau o jucărie. Banii şi jucăriile strânse vor fi donate copiilor din familii fără posibilităţi.

Aproximativ 13 trupe şi solişti vor evolua pe scena din parcul de la Bucov: Kempes, Trooper, Luna Amară, Coma, The ROCK, Domination, H8, Cap de Craniu, Infected Rain, L.O.S.T., Pinholes, Lefters, New Age.

Tot în aceeaşi perioadă, va debuta şi festivalul de Teatru, începând din 29 mai şi se va desfăşura până în 5 iunie. Deocamdată, reprezentanţii primăriei şi ai Teatrului poartă negocieri pentru aducerea mai multor trupe de teatru din ţară.