Avocatul George Dumitru, în vârstă de 36 de ani, a ales să-şi pună capăt zilelor în data de 19 mai 2014, zi în care au fost reţinuţi cei patru judecători sindici de la Tribunalul Bucureşti, actualmente aflaţi în stare de arest preventiv, acuzaţi de luare de mită în formă continuată.

A apărut şi o posibilă explicaţie pentru gestul lui George Dumitru, avocatul lui Dan Adamescu, de a se sinucide. Iar aceasta se regăseşte în cuprinsul încheierii prin care judecătoarea Raluca Elena Costache de la Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a judecătorilor Mircea Moldovan, Elena Roventa, Ion Stanciu şi Sorin Ciprian Viziru de la Secţia a VII-a Tribunalului Bucureşti.

 Avocatul lui Adamescu ştia foarte bine ce este în acest dosar. De altfel, chiar el însuşi a fost un pion folosit de afaceristul Adamescu, aşa cum reiese din încheierea de arestare, pentru camuflarea mitei destinate judecătorilor. De altfel, Dumitru a recunoscut implicarea sa în circuitul spăgii, ceea ce ar fi putut duce oricând inculparea sa pentru complicitate la dare de mită. Totodată, este foarte posibil ca avocatul să fi avut mustrări de conştiinţă, în condiţiile în care prin recunoaşterea faptelor a contribuit la arestarea celor patru judecători şi învinuirea clientului său.

Reamintim că magnatul Dan Grigore Adamescu este implicat într-un uriaş dosar penal având ca obiect dare de mită la judecătorii sindici pentru că aceştia să îl „ajute” în rezolvarea problemelor firmelor sale, aflate actualmente într-un colaps financiar, prin numirea unor practicieni în insolvenţă agreeaţi de Adamescu şi pe care acesta, în mod direct sau indirect îi controla prin sumele de bani oferite. În acest mod, multe din firmele lui Adamescu au beneficiat de un tratament preferenţial din partea judecătorilor arestaţi, tratament menit să-i aducă avantaje în dauna celorlalţi creditori. Printre firmele implicate în acest dosar se află şi fosta firmă ploieşteană Baumeister, achiziţionată de Adamescu şi mutată la Bucureşti, precum şi clubul de fotbal Oţelul Galaţi, devenit „jucăria” lui Adamescu prin preluare şi devalizat la câteva zile de suma de aproximativ patru milioane euro aflată în conturile clubului.