Fabrica de bere Bergenbier din Ploieşti a fost amendată de Garda de Mediu Prahova cu suma de 100.000 lei, scrie ZiarulIncomod.ro.

Conform sursei citate, un ploieştean a sesizat faptul că frecvent în zona Podul Înalt se simte un miros puternic, deranjant, despre care a aflat de la nişte angajaţi ai fabricii că apare ca urmare a procesului de fermentare. Comisarul şef al Gărzii de Mediu Prahova s-a sesizat:

În urma controalelor, Garda de Mediu a stabilit că valorile măsurate sunt mult sub limita impusă prin autorizaţia integrată de mediu şi că, în procesul de fabricare a berii, fermentarea are loc în tancuri complet închise, etanşe şi presurizate şi că dioxidul de carbon rezultat din procesul de fermentare se recuperează integral, fiecare tanc fiind conectat la instalaţia de recuperare a CO2. Totodată, Garda de Mediu mai precizează că funcţionarea sistemului este verificată, astfel încât orice scăpări accidentale să fie imediat identificate şi remediate.

Însă, reprezentanţii Gărzii de Mediu au identificat alte nereguli pentru care au sancţionat Bergenbier.

“În timpul inspecţiei de mediu din anul 2018, au fost constatate încălcări ale prevederilor Autorizaţiei integrate de mediu şi deficienţe privind modul de gestionare a deşeurilor pe amplasament, drept urmare fiind aplicată sancţiune contravenţională conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare în cuantum de 100.000 ron şi au fost trasate un număr de şapte măsuri de remediere a neconformităţilor constatate, măsuri cu termen de conformare imediat”, se arată în adresa emisă de Garda de Mediu Prahova.

SURSA: ZiarulIncomod.ro