Poliţia Prahova a declanşat o anchetă în urma publicării înregistrării video în care patronul străin al unei firme de confecţii din localitatea Păuleşti, judeţul Prahova, îşi înjură şi îşi umileşte angajaţii, după ce aceştia i-au reproşat întârzirea plăţii salariilor, ancheta poliţiştilor vizând şi conţinutul profilului de Facebook al patronului, care ar fi distribuit simboluri naziste, potrivit observatorulph.ro.

”Până la acest moment, nu au fost depuse plângeri cu privire la incidentul filmat, care face obiectul materialului de presă şi efectuează verificări în vederea lămuririi stării de fapt, urmând ca, în funcţie de rezultatul acestora, să dispună măsurile care cad în competenţa Poliţiei", a declarat pentru observatorulph.ro Marian Popescu, purtător de cuvânt al IJP Prahova.

Aceeaşi sursă a precizat că, tototdată, poliţiştii s-au sesizat şi în privinţa conţinutului profilului de Facebook al patronului cipriot.

"De asemenea, ne-am sesizat şi cu privire la conţinutul profilului de pe reţeaua de socializare şi am demarat cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevazute de art 107/2006.”, a mai declarat Marian Popescu.

Conform observatorulph.ro, pe profilul de Facebook al bărbatului care îşi umileşte angajaţii au fost publicate simboluri naziste, fapt pedepsit de legislaţia din România. Potrivit art. 5 din legea 107/2006 ”Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi", mai menţionează sursa citată.

Reprezentanţii ITM Prahova au făcut, miercuri după-amiază, un control la fabrica de confecţii din Păuleşti, după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare făcută la mijlocul lunii iunie, în care patronul cipriot al fabricii îi ameninţă şi îi jigneşte pe angajaţii care îşi cer drepturile salariale întârziate.

Potrivit înregistrării, patronul fabricii le vorbeşte angajaţilor în limba enegleză, îi înjură, îi ameninţă şi foloseşte cuvinte obscene spunându-le sa tacă şi să plece dacă nu le convine situaţia, iar un translator le traduce angajaţilor, evitând să traducă şi înjurăturile spuse în engleză.

Patronul cipriot îi face pe angajaţi "animale", "idioţi" şi "nişte nimicuri", le spune că sunt "dezgustători", urlă la ei şi îi ameninţă că îi ştie pe cei "cu gura mare" şi că foarte curând va scăpa de aceştia.

El le mai spune că vine de la alte fabrici şi că sunt alţi oameni care nu şi-au primit salariile şi nu au făcut atâta caz, adăugând că unii angajaţi mai aşteaptă încă de la Crăciun salariul.

"Niciunul dintre voi nu gândeşte. De câte ori v-am plătit cu o zi, două, trei mai devreme a venit cineva să mulţumească? Sunteţi dezgustători", spune patronul cipriot, potrivit înregistrării.

Prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a declarat pentru News.ro că joi va fi încheiat procesul-verbal în urma controlului de miercuri făcut de către inspectorii de muncă prahoveni.

Fabrica de confecţii are peste 300 de angajaţi, majoritatea oameni din zonă.