Un profesor de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti a fost ridicat, luni, în urma unor percheziţii la locuinţa sa, şi este audiat la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova într-un dosar de luare de mită şi evaziune fiscală. Acesta este suspectat că, în schimbul promovării examenelor, ar fi cerut mai multor studenţi să cumpere bonuri de benzină pe care ulterior le-ar fi decontat pe firma sa.

Potrivit surselor citate, anchetatorii au efectuat, luni, percheziţii la domiciliul profesorului, el fiind ulterior condus la sediul Parchetului, scrie Agerpres.ro

Din cercetările efectuate ar fi reieşit să persoana în cauză, profesor în cadrul UPG Ploieşti la o disciplină specializată, ar deţine o firmă pe care o folosea în circuitul mitei.

Surse judiciare au precizat că bărbatul le-ar fi cerut studenţilor să cumpere de la o benzinărie, în numele firmei sale, bonuri valorice de benzină pe care ulterior le-ar fi înregistrat ca şi cheltuială nereală în societatea sa.

Studenţii îi dădeau profesorului bonuri de 200-250 de lei de persoană pentru promovarea examenelor, au mai arătat sursele menţionate.

Conform acestora, studenţii cumpărau în numele firmei profesorului aceste bonuri, fără ca ei să aibă o împuternicire în acest sens.

Până la acest moment, au fost identificaţi 21 de studenţi care i-ar fi dat mită profesorului în acest fel.

Persoana în cauză este cercetată pentru luare de mită şi evaziune fiscală, au mai spus sursele menţionate.

La începutul lunii, un lector universitar din cadrul UPG Ploieşti a fost trimis în judecată pentru luare de mită, el fiind acuzat că a primit bani de la 80 de studenţi, dar şi unele servicii, respectiv munci casnice precum cositul ierbii, pentru ca aceştia să promoveze examenele la diverse materii.

SURSA: Agerpres.ro