După ce a încheiat anul 2017 cu un excedent bugetar uriaş, bani care vor alimenta bugetul de stat, municipalitatea încearcă să..cârpească găurile visteriei.

Aşa că a demarat vânzarea de...fier vechi, tranzacţie care ar putea aduce la buget aproximativ un milion de lei.

Condiţia este ca cineva să cumpere cele  450.000 de kilograme de şină de tramvai cu canal şi alte 411.000 de kilograme de şină de tramvai tip IOR. Preţul de pornire ar trebui să fie de 1,10 lei/ kg, preţul destul de mare faţă de cel care este afişat la firmele care cumpără fier vechi din Ploieşti.

Şi firele de contact de la vechile linii sunt de vânzare şi în plus Primăria Ploieşti mai vinde, prin licitaţie publică cu strigare, 875 de dale mici la 30 de lei bucata, 1872 de dale mari la 600 de lei bucata şi 401 bucăţi stâlpi de beton la 400 de lei bucata.
Licitaţia cu strigare este programată pe 29 ianuarie şi municipalitatea ar putea încasa aproximativ 2 milioane de lei. Asta dacă se vor găsi cumpărători...

Vânzarea bunurilor a fost aprobată de consilierii locali ploieşteni în toamna anului trecut, după ce SC Transport Călători Express SA a transmis centralizatorul cu materialele recuperate în urma desfiinţării vechilor linii de tramvai.