Preşedintele Klaus Iohannis a cerut ca persoanele cu probleme penale să nu mai ocupe funcţii publice. La Ploieşti, dorinţa şefului statului nu este băgată în seamă şi astfel, foarte multe persoane cu diverse dosare ajung să fie numite în posturi călduţe de şefi.

S-a întâmplat, din nou, la Ploieşti, unde Horia Tiseanu, fostul primar al municipiului Câmpina, a fost numit în funcţia de director al ADI Termie, societate care se ocupă de sistemul de termoficare al municipiului reşedinţă de judeţ. Tiseanu a fost până în anul 2020 primar al municipiului Câmpina şi nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece PNL a decis, în urma negocierilor, să sprijine candidatul USR PLUS.

Senatorul Radu Oprea a taxat, într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook, noua numire, amintind şi de dosarele penale ale lui Tiseanu. 

Ploieştiul are o nouă sinecură PNL

Dl. Horia Tiseanu a fost numit Şef la ADI Termie. Fostul primar PNL al Municipiului Câmpina va gestiona aprovizionarea cu energie termică a Municipiului Ploieşti.

Dumneavoastră ce credeţi: că dl. Tiseanu va fi capabil să rezolve problema scumpirii întreţinerii pentru cei care sunt în sistem de încălzire centralizat sau că dl. Tiseanu a fost recompensat pentru faptul că a pierdut alegerile la Câmpina?

P.S.1 Municipiul Câmpina nu are sistem de încălzire centralizat.

P.S.2 Dl. Tiseanu este trimis în judecată pentru fapte de corupţie.,
a scris senatorul social democrat.


Horia Tiseanu este parte în mai multe dosare instrumentate de DNA. El este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, dar şi de delapidare. ADI Termie Prahova este o societate înfiiţată de CJ Prahova şi Primăria Ploieşti, şi va trebui să se ocupe de viitoare licitaţie pentru asigurarea serviciului de termoficare în municipiul reşedinţă de judeţ, contractul acual urmând a expira în mai puţin de opt luni.