Apicultorii vor primi 4 milioane de lei printr-un ajutor de minimis pentru a compensa o parte din pierderile înregistrate în acest an, a declarat, ministrul Agriculturii la Târgul Naţional al Mierii, potrivit Agerpres. „Am gândit un program de minimis, o Hotărâre de Guvern, pentru a ajuta apicultorii care au avut o producţie mai slabă în acest an. Ea se află pe site-ul MADR, iar până atunci la rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii avem timp să legăm HG împreună cu reprezentanţii asociaţiei pentru acolo sunt doar câteva propuneri. Este vorba de o sumă de 4 milioane de lei care va fi pusă la dispoziţia crescătorilor de albine pentru a compensa o parte din pierderile înregistrate în acest an din cauza ploilor“, a spus ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin îi sfătuieşte pe toţi apicultorii care exportă miere în vrac să meargă pe partea de integrare a producţiei. „ Cu alte cuvinte, unde există parte de producţie şi se doreşte şi parte de procesare, trebuie să aibă prioritate cei care lucrează în felul acesta şi care aduc valoare adăugată produselor pe care le obţin“, a spus Constantin.

Ministrul Agriculturii a participat, vineri, la deschiderea Ediţiei de toamnă a Târgului Naţional al Mierii, un nou eveniment dedicat consumatorilor de produse apicole.