Liderul unuia dintre cele mai cunoscute clanuri interlope din Ploieşti, Zamfir Sandu, zis Austrianu, şi mai mulţi membri ai familiei acestuia au fost condamnaţi la pedepse pe până la şase ani de detenţie într-un dosar de înşelăciune, şantaj şi furt, informează MEDIAFAX.

Judecătorii Tribunalului Dâmboviţa au dispus pedepse cu închisoarea de până la şase ani într-un dosar în care unul dintre liderii lumii interlope din judeţul Prahova şi membrii familiei acestuia au fost trimişi în judecată pentru înşelăciune, şantaj şi furt.

Astfel, la finalul unui proces care a durat trei ani, judecătorii l-au condamnat la şase ani de închisoare pe Zamfir Sandu, zis Austrianu, liderul grupului de interlopi, aflat în închisoare după ce a fost condamnat în alte cauze penale.

În acelaşi dosar, magistraţii i-au condamnat pe trei dintre fiii lui Austrianu la pedepse de cinci ani şi şase luni, cinci ani, respectiv patru ani de închisoare, iar pe soţia lui Zamfir Sandu, Irina Sandu, la patru ani şi şase luni de închisoare.

De asemenea, una dintre nurorile lui Austrianu a fost condamnată la trei ani şi opt luni de detenţie, iar unul dintre apropiaţii clanului interlop, Paul Ion Buşa, a primit o pedeapsă de patru ani şi şase luni de închisoare, după ce a fost trimis în judecată pe motiv că a ameninţat cu moartea o persoană şi pe membrii familiei acesteia, pentru a-i determina să dea diverse sume de bani clanului de interlopi.

Sentinţa Tribunalului Dâmboviţa nu este definitivă, putând fi contestată.

Clanul condus de Sandu Zamfir este una dintre cele mai cunoscute grupări interlope din judeţul Prahova, membrii acestui adunând, în total, aproximativ o sută de dosare de cercetare penală în ultimii ani.

De numele lui Sandu Zamfir este legată condamnarea fostului şef al secţiei Penale a Tribunalului Prahova, fostul judecător Dumitru Rebegea, trimis în judecată de DNA şi condamnat pentru luare de mită, sub acuzaţia că a primit bani pentru a-i elibera din arest preventiv pe membrii grupului de interlopi.